Naj pregledanije

Predstavljamo najbolje strijelce: Samuel Novak zabija najviše u Međimurju

Odigrano je i posljednje kolo jesenskog djela nogometnih liga. Napeto je bilo u svim ligama, a velika borba vodila se u 3.međimurkoj ligi iz koje potječe i najbolji strijelac jesenskog djela. Da bi se nogometna pobjeda ostvarila, bitna je skladna ekipa, a napadač je taj koji posprema loptu u mrežu i donosi prevagu. Nogometaš koji je postigao najviše golova dolazi iz Novog Sela na Dravi i igra za svoj klub Jedinstvo, a njegovo ime je Samuel Novak. Samuel Novak je postigao 30 pogodaka u ovoj sezoni što je daleko od konkurencije, a u nastavku donosimo intervju s najboljim strijelcem.

Vi ste najbolji strijelac ovog jesenskog djela sezone, otkrijte nam tajnu svoj uspjeha.

Nije to moj uspjeh, to je uspjeh ekipe jer da nije bilo njih, ne bi ni mogao zabiti toliko pogodaka.

Prepričajte nam svoju nogometnu karijeru.

Nogometnu karijeru sam započeo s 11 godina na Varteksu, a nakon 5-6 godina treninga kod njih, krenuo sam u srednju školu i odustao od profesionalnog nogometa te se odlučio baviti samo amaterski. Od onda igram za Jedinstvo, od toga sam jednu sezonu igrao za Dravu iz Kuršanca i jednu sezonu u Strahonincu. Želio bi završiti karijeru u Jedinstvu, a nadam se da će to biti uz proslavu 1.mjesta.

Mislite da je ovo vrhunac vaše nogometne karijere?

Ne znam da li je vrhunac ili ne, ali bez obzira što je to posljednja liga, ako osvojimo i ako ostanem najbolji strijelac, izgledalo bi da je vrhunac. Prije par godina sam bio prvi strijelac, a klub se borio za opstanak, a opet je bilo sezona gdje se klub borio za prva mjesta, a ja nisam zabio previše golova, pa ne znam da li je vrhunac ovih 30 golova i borba za vrh ili to što sam nekad individualno bio u boljoj formi.

Nogomet je timski sport. Smatrate li da su pojedinci ti koji donose prednost?

Nogomet je timski sport, ali definitivno ima pojedinaca koji mogu donijeti prevagu, a to ne mora biti netko tko je najbolji u ekipi, nego možda netko kome je dobar dan pa mu sve ide od noge. Ponekad to može biti i neki prosječni igrač.

Kako se slažete s svojim timom?

Naravno da se jako dobro slažemo što i pokazuju naši rezultati. Imamo puno mladih nogometaša, no ima i starije ekipe. Najbitnije je da se međusobno poštujemo, a najveći motivator i podrška nam je trener kojeg izuzetno poštujemo pa samim time i sve odlično funkcionira.

U trenutku udarca, imate možda kakva razmišljanja, radite brzinsku taktiku?

Ovisno o utakmici i protivniku, imam puno razmišljanja o udarcu, akciji, dodavanju te nastojim unaprijed razmišljati ovisno o tome kako je ekipa postavljena.

Koje karakteristike krase dobrog strijelca?

Ne velim da ja imam te karakteristike, ali smatram da dobar strijelac mora imati brzinu, mirnoću, koncentraciju, mora biti u konstantnom treningu i mora imati lucidnost tj.ideju.

Tko je vaš nogometni uzor?

Nemam nogometni uzor, ali simpatiziram Cristiana Ronalda jer mislim da sav svoj uspjeh postiže zbog svog rada i truda.

Koja je vaša najveća motivacija u životu?

Moja najveća motivacija u životu je moja mala obitelj koju čine dva sina i žena.

Kakve su želje vas i vašeg kluba ove sezone te koji su vaši planovi za budućnost?

Želje su da osvojimo 1.mjesto i da se plasiramo ligu više, a ja želim osvojiti to sa svojim klubom i odlazim u nogometnu mirovinu.