Prije sedam godina Tijana Korent (Tkalčec) upisala se u povijest hrvatske gimnastike

Na današnji dan prije 7 godina hrvatska gimnastika uživala je u svom prvom i još uvijek jedinom ženskom europskom seniorskom finalu po spravama. Tijana Korent (tada Tkalčec) na Europskom prvenstvu tog 20. travnja 2013. u Moskvi zauzela je 8. mjesto na preskoku.

Prije nje Hrvatska je imala dva europska višebojska finala sjajne Splićanke Tine Erceg koja je 2004. u Amsterdamu bila 15., a godinu kasnije 23. u Debrecenu.

Podsjetimo, Moskva 2013. jedno je od dva europska prvenstva u povijesti na kojima je Hrvatska imala čak troje finalista. Uz Tijanu, u finalu konja s hvataljkama borio se Filip Ude (8. mjesto) dok je Marijo Možnik bio 7. na preči.

Tri finala imali smo i u Amsterdamu 2007. kada je Ude bio 7. a Seligman 8. na konju s hvataljkama te Filip još i 17. u finalu višeboja.
No rekordno natjecanje za Hrvatsku još uvijek stoji Montpellier 2015. sa 4 naša finala u kojima smo slavili zlato Marija Možnika na preči, 4. mjesto Roberta Seligmana na konju s hvataljkama, te 7. mjesto Tomislava Markovića i 8. Andreja Korosteljeva na parteru.