Priopćenje MNS-a: “Odgađaju se lige mlađih kategorija, seniorima strože mjere”

Međimurski nogometni savez odlučio je temeljem preporuke Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske na dva tjedna prekinuti natjecanja mlađih dobnih kategorija.

Natjecanja seniora u ligama pod ingerencijom Međimurskog nogometnog saveza moći će se i dalje održavati, ali uz uvođenje novih mjera. Predsjednik saveza Mato Kljajić objasnio je kako zbog trenutne situacije oko pandemije virusa COVID-19  ovom odlukom pokazuje briga za djecu.

“Stalo nam je da zaštitimo najmlađe kojima je teže objasniti poštivanje mjera i ozbiljnost situacije. Sljedeće kolo seniora će se igrati redovito, a nakon njega ćemo razmotriti kako dalje” izjavio je Kljajić.

Za seniorska natjecanja donesene su pooštrene mjere koje uključuju ograničenje publike na 300 gledatelja, označavanja prostora od 1,5 metra na tribinama ili oko igrališta, imenovanje covid redara, vođenje evidencije svih sudionika utakmice kao i gledatelja, ali i obaveznog napuštanja prostora igrališta odnosno prostorija klubova nakon završetka susreta. “Iako smo imali prodor zaraze u klubove nije zabilježena transmisija unutar klubova, a ovim mjerama želimo podići sigurnost na viši nivo” naglasio je Kljajić dodavši kako će se sve buduće odluke donositi kroz prizmu cjelokupne epidemiološke situacije u Međimurju. Pod ingerencijom Međimurskog nogometnog saveza su tri razine natjecanja s četiri županijske nogometne lige te 58 seniorskih klubova.

Temeljem Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Međimurske županije Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 22. listopada 2020, a koja stupa na snagu 24. listopada 2020. Međimurski nogometni savez donosi sljedeću odluku:

a.) do daljnjeg se odgađaju sve utakmice i treninzi mlađih dobnih kategorija (juniori, kadeti, mlađi kadeti, pioniri, limači…) koje se održavaju pod ingerencijom Međimurskog nogometnog saveza

b.) seniorske utakmice koje se održavaju pod ingerencijom Međimurskog nogometnog saveza mogu se igrati uz poštovanje dosadašnje preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za sportska natjecanja na otvorenom od 13. lipnja 2020. te uz poštovanje sljedećih pojačanih mjera:

– ograničava se maksimalan broj gledatelja na 300

– organizator susreta (klub domaćin) mora voditi evidenciju svih sudionika utakmice (nogometaši, treneri, pomoćno osoblje, suci, delegati, predstavnici klubova), ali i svih gledatelja te ostalih osoba koje se za vrijeme utakmice nalaze u blizini terena i službenih prostorija. Evidencija mora sadržavati ime, prezime, adresu i kontakt telefonski broj. Evidencija se do daljnjega mora čuvati u arhivi organizatora susreta (kluba domaćina).

– organizator susreta (klub domaćin) svim sudionicima utakmice mora izmjeriti temperaturu (nogometaši, treneri, pomoćno osoblje, suci, delegati), a ako ona nekome prelazi 37,2 stupnjeva celzijevih toj osobi neće se dozvoliti sudjelovanje u susretu.

– organizator susreta (klub domaćin) mora na svakih 50 gledatelja odrediti jednog covid redara koji će se brinuti za poštovanje svih preporuka. Covid redar mora biti jasno označen vidljivim obilježjem.

– organizator susreta (klub domaćin) mora na tribinama ili na ogradi oko igrališta vidljivo označiti udaljenost od 1,5 metara kako bi se gledatelji mogli držati preporučene distance.

– zabranjuje se okupljanje na šankovima uz klupske prostorije i nogometna igrališta. Dozvoljava se organizatoru susreta (klubu domaćinu) prodaja alkoholnih i bezalkoholnih pića samo za vrijeme susreta na način da konobari sa zaštitnim maskama i vidljivo označeni uzimaju narudžbe od gledatelja i donose piće na tribinama ili na ogradi oko igrališta. Poslije završetka susreta prodaja pića se ne dozvoljava.

– nakon završetka susreta ne dozvoljava se zadržavanje gledatelja oko igrališta i u blizini službenih prostorija organizatora susreta (kluba domaćina).

– o provođenju pojačanih mjera poseban izvještaj će sastaviti delegat susreta koji će biti sastavni dio izvještaja o susretu.

c.)  Odluka o eventualnoj odgodi seniorske/ih utakmice/a koje se održavaju pod ingerencijom Međimurskog nogometnog saveza donosit će se uoči odigravanja planiranog kola, a u skladu s epidemiološkom situacijom u Međimurju.

foto: NK Venera