RK Prelog: “Prognozirali su nam totalni krah, a mi se smo organizacijski i igrački stabilizirali”

Hrvatski rukometni savez je prije dva dana donio odluku kojom se poništavanja natjecanja u svim ligamai kup natjecanja u sezoni 2019./2020., u nadležnosti i organizaciji HRS-a.Svi klubovi zadržavaju u narednoj sezoni 2020./2021. status u onoj ligi kojoj su pripadali na početku sezone 2019./2020., što znači da nema ispadanja iz liga niti plasmana u viši rang natjecanja.

Komentar na cijelu sezonu, ali i na odluku Hrvatskog rukometnog saveza dao nam je trener preloške ekipe, Dubravko Hozjak.

Na početku sezone cilj Preloga  je bio opstanak, iako su svi prije sezone prognozirali totalni krah kluba, kroz sezonu smo se organizacijski i igrački stabilizirali prema svojim skromnim mogućnostima. Zato kakva god da je bila donešena odluka, poništenje ili priznavanje postojećih rezultata  Prelog bi zadržao mjesto u 1. HRL – Sjever.

Mislim da će sljedeća sezona biti teška i izazovna zbog krize koja nas je zahvatila. Nadamo se da ćemo potkraj svibnja biti u mogućnosti da odradimo par zajedničkih treninga, te da se  dogovorimo o daljnjim aktivnostima i planovima za sljedeću sezonu. Igrački kadar, nadamo se ostat će isti uz sve veći orijentir na domaće igrače koji polako odrastaju. Kao sportašu žao mi je što se tako završilo ali se nadam  u bolje sutra za rukomet u Prelogu, Međimurju  i Hrvatskoj”.