Rukometaši Čakovca žele spremni dočekati prvoligašku sezonu

Pripreme za novu sezonu započeli su 31. srpnja na vanjskim terenima stadiona SRC Mladost. U sklopu priprema treninzi se održavaju na terenima SRC-a Mladost i u dvoranama ATON u Nedelišću kao i dvorani Graditeljske škole Čakovec.

Seniorski sastav MRK “Čakovec” ne čine profesionalci već domaći igrači koji svoje svakodnevne poslovne i obiteljske obveze prilagođavaju sportskom životu i ljubavi prema rukometnoj igri, pa se tome prilagođava i
trajanje pripremnog perioda radi godišnjih odmora. Prva natjecateljska utakmica u planu je tek 14. rujna na domaćem terenu protiv RK Požega koja je također novi član 1. HRL Sjever.

Klub su napustili Bruno Levak odlaskom u HC Bruck, Vjeran Toplek u RK Prelog i Luka Lukman odlaskom na studij u Rijeku. Novi igrači u klubu su Krajner (RK Prelog), Vuković (RK Zagorica), Murk (GRK Varaždin) i Jarni (RK Nedelišće). Također, u tijeku su razgovori s dodatnim potencijalnim pojačanjima, a o novim promjenama u sastavu javnost će obavijestiti službenom prezentacijom igrača i planova kluba 07. rujna.

“Veseli nas činjenica da se pripremama 1. ekipe priključuju i mladi igrači iz vlastitog pogona što ukazuje na kvalitetan rad u proteklih 6 godina. Paralelno s razvojem 1. ekipe radimo i na unapređenju rada s našim mlađim kategorijama. Trener Davor Varga preuzeo je ulogu koordinatora mlađih dobnih skupina s ciljem boljeg praćenja i razvoja naših igrača. Timu trenera: Davor Varga, Antonio Anđel, Dario Varga, Matija Kraljić priključili su se Iva Tomašek i Nikola Vuković, te intenzivno rade na novom planu i programu rada. Dostupnost dvorana rukometnih dimenzija je najveći problem, no kroz pravu koordinaciju i raspored dostupne infrastrukture vjerujemo da smo na pravom putu da našim mladim rukometašima osiguramo najbolje uvjete za još bolji napredak. Naš primarni plan je ispunjen, rukomet se vratio u Čakovec! Sada je na redu povratak navijača na tribine da zajedno uživamo u napetosti i uzbuđenju koju pruža najtrofejniji hrvatski kolektivni sport”, poručuju iz kluba.

Uprava kluba je ostala na okupu, a ljetnu pauzu prije početka sezone koriste za pripremu novih iznenađenja za naše gledatelje. Natjecanje u 1. HRL – Sjever u kojoj je cilj borba za naslov i ulazak u
Premijer ligu prvenstveno donosi kvalitetniji rukomet na naše terene gdje će podrška s tribina u puno slučajeva biti i presudna.