Naj pregledanije

Sedam mladih Međimuraca brani boje Osijeka

Nogometni klub Osijek poznat je po odličnom radu s mladim igračima i to ne samo u Hrvatskoj, već i u Europi.

Dio njihovog kolektiva trenutno je sedam mladih Međimuraca. Svoje mjesto u Osijeku ove sezone pronašli su Filip Bacinger, Daniel Turk,Toma Sabo, Ivan Cimerman, Karlo Senčar, Jan Šimunić i Leon Meglić.

U ulaznim kadetima igraju Filip Bacinger, Daniel Turk i Toma Sabo.

Bacinger je u klubu sedam mjeseci, a najbolje se snalazi u ulozi napadača.

“U klubu mi je super te sam zadovoljan svim uvjetima koje mi pruži Nogometni klub Osijek”.

Filip Bacinger

Daniel Turk kao desni obrambeni igrač napreduje iz dana u dan, a u klub je stigao iz Slaven Belupa. 

Sabo je također u klubu od ljeta 2018. godine, a kao veznog igrača krase ga asistencije i odličan pregled igre. 

“Vrlo sam ponosan što sam dio ekipe jednog od najvećih klubova u Hrvatskoj. Motiviran sam i fokusiran na to da opravdam povjerenje. Zadovoljan sam svim uvjetima u klubu. Zahvalan sam Osijeku na podršci u svemu, od treninga do škole”.

Toma Sabo

Za kadete koji nastupaju u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi važnu ulogu imaju Ivan Cimerman i Karlo Senčar.

Cimerman je u jesenskom dijelu prvenstva postigao tri pogotka te je bio starter u gotovo svim utakmicama. 

“U Osijeku se osjećam veoma ugodno. Treneri su odlični, a treninzi su veoma teški i naporni. Međuljudski odnosi su fantastični. Uvjetima koje mi pruža Osijek sam izrazito zadovoljan”

Ivan Cimerman

Senčar je jedan od stupova obrane Osijekovih kadeta u Prvoj HNL. Odigrao je svih 15 utakmica (1200 minuta) te je pritom postigao jedan pogodak i to na otvaranju prvenstva protiv Šibenika.

“Biti dio najvećeg kluba u Hrvatskoj neopisiv je osjećaj. Cijeli grad diše za klub i to se može osjetiti. Uvjeti koje Osijek pruža stvarno su odlični. Puno ljudi radi u klubu i brine da sve bude kako treba. Sve je ovdje na vrhunskoj razini”.

Karlo Senčar

Vrlo pouzdani stoperi u ulaznim i izlaznim juniorima Osijeka ove sezone su Jan Šimunić i Leon Meglić

Šimunić je prošle sezone nastupao za kadete NŠ Međimurje-Čakovec te prvu momčad Međimurja. Kao vrlo nadareni obrambeni igrač bio je gotovo standardni član postave koja je izborila nastup u Drugoj hrvatskoj nogometnoj ligi. 

“U Osijeku se osjećam izvanredno. Dobro sam se uklopio u ekipu, a klub mi puno toga pruža. Zahvalan sam klubu što su mi dali priliku biti dio njihovog kolektiva”.

Jan Šimunić

Leon Meglić je u klub stigao u ljeto 2018. godine te je kao ulazni junior već izborio mjesto u izlaznim juniorima Osijeka koji nastupaju u Prvoj HNL. Većinu utakmica startao je s klupe, ali se pred sam kraj prvog dijela prvenstva izborio za početnu postavu.

“U Osijeku je super. Uvjeti za rad i razvoj su savršeni i jako sam zahvalan što sam dio tog kluba”.

Leon Meglić

Kao pravim Međimurcima, za klub im ništa nije teško učiniti. U derbiju 16. kola Prve HNL između Osijeka i Rijeke, igranom u Osijeku 1. prosinca 2018. godine, Sabo, Šimunić i Bacinger marljivo su sakupljali lopte na utakmici, a svoj zadatak odradili su vrhunski, kao što i priliči Međimurcima. 

Sabo, Šimunić i Bacinger

Ovim mladim nogometašima zajedničko je što su dio karijere proveli u NŠ Međimurje-Čakovec.