Selekcija NŠ Međimurje – Čakovec i dopunska selekcija sudjelovali na turniru u Livani

Protekli vikend ekipa U-11 NŠ Međimurje-Čakovec te dopunska selekcija NŠ Međimurje-Čakovec odigrala je turnir u Livani, kraj Osijeka, na jakom Međunardonom memorijalnom turniru “Milenko Jerković” u organizaciji NK Tomislav-Livana. Obje ekipe vodio je trener Karlo Kosalec dok je posrednik za prisustvo na turnriu bio regionalni skaut NK Osijek, Dražen Hlišć.

Selekcija U-11 NŠ Međimurje-Čakovec igrala je u skupini A sa NK Osijek, FK Petrika Novi Sad te NK Slavonac. U prvoj utakmici izgubili su 1:4 od vršnjaka iz Novog Sada, a u drugoj od “bijelo-plavih” sa grada na Dravi 0:3. Nažalost tim rezultatima i porazima od budućeg pobjednika turnira te osvajača 4. mjesta ispali su sa turnira te su u posljednjoj utakmici pobjedili 4:0 NK Slavonac.

Za U-11 NŠ Međimurje-Čakovec nastupali su: Karlo Majsen, Leon Jukić, Niko Bistrović, Karlo Horvat, Liam Rok, Leon Canaj, Borna Čakalo, Sven Perc, Silvio Žalac, Vili Lukovnjak, Ivan Juršić, Matija Mikulić, Julind Binaj i Aldin Ramadani.

Dopunska selekcija NŠ Međimurje-Čakovec sačinjena od najtalentiranije djece u Međimurskoj županiji, a koja nisu članovi NŠ Međimurje-Čakovec, ali uredno treniraju već četvrti mjesec jednom tjedno na Stadionu SRC Mladost Čakovec sa limačima NŠ Međimurje-Čakovec; prve tri utakmice u skupini odigrala je protiv HNK Hajduk Split (1:4), NK Zvijezda (3:0) te Akademije Hypo-Limač (1:0) te sa šest bodova prošla u daljnju fazu natjecanja.

U osmini finala susreli smo se sa GNK Dinamo Zagreb, a porazom od Zagrepčana oprostili su se od glavnog turnria te su nastavili s igranjem na utješnom turniru.

U malom četvrtfinalu prvo nakon izvođenja deveteraca pada Akademija Pandev iz Makedonije, a u malom polufinalu Kineski Shanghai Jingan (2:1).

U malom finalu susreli dočekala ih je vinkovačka Cibalia koja je slavila nakon izvođenja deveteraca. Na kraju su dječaci osvojili 10. mjesto.
Za Dopunsku selekciju NŠ Međimurje-Čakovec nastupili su: Filip Jambrović, Dorian Pišpek, Teo Bratković, Niko Košir, Noa Vincetić, Gabrijel Orehovec, Julian Horvat, Borna Antonović (svi 2008. godište), Noa Kuhanec, Ivano Granatir, Leo Flinčec, Karlo Kirić (svi 2009. godište) te najmlađi član ekipe i turnira Neven Vuk koji je 2010. godište, a na turniru je jedino nedostajao Marko Vuk (2008. godite) koji također uredno odrađuje treninge sa ovom ekipom.

Između utakmica bodrili su “Vatrene” u utakmici s Walesom

Nadolazeći vikend obje ekipe nastupit će na još jednom izuzetno jakom međunardonom turniru Alpas Cup 2019. u Kurilovcu. Na turnir već dugi niz godina dolaze ekipe poput GNK Dinamo, HNK Hajduk, NK Osijek, HNK Rijeka, FK Crvena Zvezda, FK Partizan, FK Sarajevo, FK Željezničar, itd.

Najbolji rezultat na tom turniru ostvarila je generacija 2006 godišta koji su pred dvije godine igrali veliko finale sa FK Crvena Zvezda te osvojili srebrnu medalju.