Naj pregledanije

Stjepan Hunjak na primanju kod gradonačelnika Preloga

U Upravi Grada Preloga, gradonačelnik Ljubomir Kolarek primio je mladog i upješnog sportaša, inače i najboljeg sportaša Grada Preloga za 2018. godinu, Stjepana Hunjaka.

Gradonačelnik je Stjepanu čestitao na brojnim uspjesima u ovoj natjecateljskoj sezoni, koja polako ide svome kraju. Stjepan Hunjak rođen je 18.11.2001. godine. Živi u Prelogu. Učenike je Srednje strukovne škole u Varaždinu. Profesionalno se počeo baviti biciklizmom od 2011. godine.

Do sada je nastupao na preko 300 utrka u Hrvatskoj, Austriji, Sloveniji, Crnoj Gori, Mađarskoj, Bosni i Hercegovini. Prvi uspješan rezultat bilo je treće mjesto na državnom prvenstvu  2012. godine u kategoriji U13 dječaci do 13 godina. Ove je godine osvojio prvo mjesto u Nacionalnom prvenstvu u eliminatoru, kategorija Elite M, na natjecanju održanom u Metkoviću.

Pobjednik je Nacionalnog prvenstva za juniore u kategorijama XCO te XCM/XCP te pobjednik Prvenstva Hrvatske u ciklokrosu. Stjepan je i hrvatski reprezentativac, a uz želju za novim uspjesima i što manje ozljeda, gradonačelnik Kolarek je istakao nadu da će Stjepan u budućnosti postati i hrvatski olimpijac.