Sudačka avantura: Lucija Zadravec sudila na jednom od najvećih europskih badmintonskih turnira

Međimurska badmintonska sutkinja Lucija Zadravec protekli je tjedan sudila na jednom od najvećih turnira u Europi, ali i svijetu. Kako joj je bilo pročitajte u njezinoj “sudačkoj avanturi”.

Prošli tjedan posjetila sam Barcelonu u Španjolskoj radi jednog od većih europskih, ali i svjetskih turnira s top igračima iz cijelog svijeta. Prvi sam puta sudjelovala na Badminton World Federation super 300 turniru. Uz mnoštvo prekrasnih mečeva uspjeli smo i turistički posjetiti Barcelonu što nam je dalo još veću motivaciju za preostale dane turnira.

Prvi dan, dolaskom u dvoranu u kojoj ćemo provesti 6 dana gledajući i sudeći neumornim igračima, osjetila sam laganu nervozu jer se vidjelo koliko je uloženo u izgled i funkciju cijelog “Spain Masters 2020” turnira. Puno ozbiljniji, naporniji turnir s igračima gdje se većina njih bori za svoje mjesto u Tokiju na OI 2020 ovog ljeta.

Turnir je počeo, a moja nervoza nestala je čim sam sjela na svoju omiljenu visoku stolicu. Koliko su god igrači bili gladni pobjede, toliko se prepoznao pravi profesionalni pristup prema meni i cijelom mom timu. Naravno, bilo je igrača koji su na potpuno krivi način pokušali pokazati svoje nezadovoljstvo što smo kolege i ja profesionalnim pristupom uspjeli smiriti.

Ovaj turnir bio je prepun zanimljivih situacija gdje sam kao sudac mogla naučiti i nadograditi svoje znanje, poboljšati gestikulaciju te prilagoditi vokalne sposobnosti ofređenim situacijama unutar terena.

Stigao je dan polufinala gdje sam imala privilegiju suditi prvi meč dana što me ipak učinilo pomalo nervoznom. Dodijeljeno mi je polufinale mješovitih parova između Koreje i Danske. Međutim, suci su me prije meča podržali i olakšali mi govoreći kako to nije ništa strašno te da se samo skoncentriram i fokus potpuno prebacim na igru. Tako je i bilo. Uz par škakljivih situacija uoči meča, bila sam zadovoljna svojim “nastupom” pred kamerama, live youtube prijenosom te lokalnom španjolskom televizijom “LaLiga SportsTv”.

Mogu reći da sam na ovom turniru dobila još više samopouzdanja za daljnju badmintonsku sudačku “karijeru” te bih ovim putem htjela zahvaliti Hrvatskom badmintonskom savezu za priliku koju su mi pružili kako bih nadogradila svoje znanje i ponovno shvatila zašto toliko uživam u suđenju!

Zahvaljujem i “Međimurskoj Sportskoj Mreži” koja me neumorno prati na mom predivnom sportskom putovanju!

POGLEDAJTE NAŠ PROMO VIDEO!