Superliga: Prvi poraz Centrometala na domaćem terenu

Centrometal je odlično ušao u utakmicu i poveo sa 5:2. Iako se Varaždin približio Međimurci su bili odlični u bloku i stvarali prednost. Ona je samo rasla i u jednom trenutku je 18:10. Na 21:13 je Juras morao iz igre. Iskoristili su to gosti i došli samo na minus tri. No bez većih problema po domaće završava 25:20.

Drugi set bolje su otvorili gosti i poveli 9:6. Nestao je blok domaćih i igra je bila izjednačena. Centrometal je ipak brzo preokrenuo rezultat u svoju korist i poveo 15:12. No nisu u tim trenucima domaći više izgledali tako dominantno i ušlo se u neizvjesnu završnicu. Kod 21:21 Jošić je odsmečirao u aut, ali je sudac Ramić izmislio nepostojeći blok aut Zelenike. Domaći su protestirali. Realno i izgubili potrebnu koncentraciju i više nisu osvojili niti poen u tom setu.
Nakon toga Varaždinci su se osokolili. U domaće se uvukla nervoza iz koje nikako da se izvuku. Imali su gosti u trećem setu 10:6. Odlično su nakon toga igrali i u obrani i u napadu i bez problema došli do vodstva od 2:1 osvojivši treći set sa 25:19.

Domaći igrači imali su dobru podršku svojih navijača koji su ih pokušali pokrenuti. Poveli su sa tri poena prednosti koje su gosti brzo stigli. No sredinom četvrtog seta odličnim servisima Zelenike Centrometal dolazi do 16:12. U završnicu seta ulaze sa manjom prednošću od 21:19. I tada opet ulaze u probleme. Griješili su u svim elementima igre i omogućili gostima da sa 25:22 dođu do pobjede za tri boda.

Kod domaćih igrača nitko nije zaslužio prolaznu ocjenu, kod gostiju se posebno istaknuo libero Ivić. Kako objasniti da su igrači Centrometala kod kuće pobjedili prvoplasiranu osječku Mursu, a tri dana kasnije izgubili od sedmoplasiranog Varaždina. Sada su ih gosti preko Drave stigli bodovno na tablici. Narednog vikenda nema redovnog kola zbog završnice juniorskog prvenstva, a 1. veljače Centrometalovci gostuju u Rijeci.