SUSJEDSKI DERBI: Skoliber zabio za pobjedu Rudara

Šestotinjak gledatelja uživalo je danas u međimurskom derbiju u 3. HNL – Sjever. Polet i Rudar odigrali su vrlo dobru utakmicu, a pobjedu su upisali “Laporniki” 1:2.

U prvom dijelu nije bilo puno izglednih prilika, ali zabilježili smo nekoliko dovrih pokušaja s obje strane. Kod domaćih tri puta je zaprijetio Herceg, a jednom je pogodio i gredu, dok je kod gostiju dobru priliku imao Nedeljko, ali je malo zakasnio na ubačaj Škvorca.

Napetost se nastavila u drugom dijelu, a prvu pravu priliku imao je Mezga u 53. minuti. Do 72. minute većinom se igrala na sredini terena, a onda je stigla kazna za domaćina. Dario Šoltić dao je sjajnu loptu Filipu Škvorcu koji je mirno poentirao. Odmah potom Polet ima veliku priliku, ali udarac Šarića završava na vratnici. Isti je igrač donio radost domaćim gledateljima u 82. minuti kada koristi prazni prostor i lagano zabija pokraj nemoćnog Rajfa.

Pred sam kraj susreta drugi žuti karton zaradio je gotujući igrač Zadravec.

Tri minute kasnije Patafta iz slobodnog udarca vrhunski ubacuje, a lopta pronalazi Skolibera koji lagano “matira” Jambresa.

Veliku čar derbiju dali su navijači Poleta i Rudara koji su tijekom cijelog susreta glasno bodrili svoje momčadi.

Polet (SMnM): Jambres, Cindrić (od 76. Šegović) , Horvat (Filipović) , Mihalić, Hozjan, Mezga, Šarić, Barat, Cimerman (od 46. Medved), Dodlek, Herceg

Rudar: Rajf, Šardi, Mesarić, Zeljko, Zrna (od 46. Zadravec), Nedeljko, Vaš (od 73. Šoltić) , Patafta, Škvorc, Vurušić (od 46. Skoliber), Vinko (od 78. Zadravec)

foto: Ivan Novinščak