Naj pregledanije

Svaki tjedan sport jedan: Završen prvi tjedan kampa

Kampom iz košarke kojeg je na vanjskom igralištu čakovečke Gimnazije Josip Slavenski provodio Košarkaški klub Međimurje završio je prvi tjedan ovogodišnjih Ljetnih sportskih kampova “Svaki tjedan sport jedan”.

I ovaj kamp, kao i onaj rukometni koji se svakog dana prijepodne održavao u 2. osnovnoj školi u Čakovcu, okarakterizirale su pridržavanje epidemioloških preporuka. Tako se svakom sudioniku mjerila temperatura, ruke su se dezinficirale, a koliko je to bilo moguće izbjegavao se tjelesni kontakt. Voditelj kampa bio je proslavljeni čakovečki košarkaš Mario Novak kojeg svi poznaju kao Veliki Medo.

“Bilo je prekrasno, zaista divno. S obzirom na situaciju koja vlada posljednjih mjeseci u Hrvatskoj nismo imali jako veliki odaziv, ali mi je drago da se odazvalo ovih 20-tak mladih košarkaša. Nadam se da to znači da će se školarci tijekom ljeta vratiti na sportske terene” poručio je Novak.

Trener na kampu bio je i Igor Čaić koji je kazao kako ih ništa nije moglo omesti u radu. “Lijepo smo to odradili s djecom. Ovih pet dana druženja je bilo super jer su stekli neka nova znanja, nova iskustva, ali i nova poznanstva” naglasio je Čaić.

Novina na ovogodišnjim kampovima su i predavanja koja će biti održana na različite važne teme, a prva predavanja  o važnosti zdrave prehrane odradila je magistra nutricionizma i znanosti o hrani Marijana Krajačić.

Sportski kampovi koje već 16. godinu za redom organiziraju Grad Čakovec i Zajednica sportskih udruga Čakovca nastavljaju se sljedećeg tjedna kampovima iz nogometa i streličarstva. Svaki dan od 13. do 17. srpnja od 9 do 11 sati čakovečki osnovnoškolci moći će na igralištu Sloge učiti o nogometu, a na području bivše vojarne o streličarstvu. Provoditelji kampova bit će Nogometni klub Sloga Čakovec i Streličarski klub Katarina Zrinski.

Upisi na kampove mogući su tijekom cijelog ljeta, a ove godine na ponudi su čak 24 različita sportska kampa iz 17 sportova.

Kampove djeca iz čakovečkih škola plaćaju 100 kuna, a iz drugih dijelova Međimurja 150 kuna. Za to dobivaju mogućnost neograničenog broja dolazaka na sportske kampove, osvježenje i majicu. Prijave se vrše na recepciji čakovečkih Gradskih bazena, a za najbolje sportaše, oni koji će imati najveći broj dolazaka na kampove osigurane su i posebne nagrade.