SVAKI TRKAČ SVOJU PRIČU NOSI: Damir Vibović

Naša Virtualna utrka trčala se čak i na ulicama u Njemačkoj. 53 – godišnji Damir Vibović, po struci inženjer elektrotehnike, s trenutnom adresom u Njemačkoj odlučio je sudjelovati na Virtualnoj utrci. Damir se natjecao u utrci na 10km, a s vremenom od 45.14 osvojio je drugo mjesto. U razgovoru s nama podijelio je svoju trkačku priču.

Bavite li se kojim sportom osim trčanja?

U Hrvatskoj sam, prije odlaska u Njemačku, igrao nogomet. U Njemačkoj sam prvo nekoliko godina igrao nogomet, a onda se počeo  baviti trčanjem.

Što Vas je potaknulo i kada ste se počeli baviti trčanjem?

Jedan moj prijatelj Nijemac s kojim sam zajedno igrao nogomet je na internetu pročitao reportažu o Plitvičkom maratonu, to mu se jako svidjelo, pa je došao na ideju da bi mi isto mogli početi s treningom za maraton. To je bilo u rujnu 2010, a u lipnju 2011, sam istrčao svoj prvi maraton na Plitvicama. Od tada se redovito bavim trčanjem.

Što Vas najviše motivira kod trčanja?

Volim trčati sam kroz šume, livade, to me opušta poslije posla. Volim i trčanje u društvu, naročito s mojom kćerkom Elenom, koja je isto sudjelovala u  ovoj utrci i s kojom uvijek mozemo pričati o trčanju, patikama, treningu…

Volite li više rekreacijsko ili natjecateljsko trčanje?

Rekreacijsko trčanje opušta i može se uživati u prirodi i društvu, a utrke imaju svoju draž, napetost prije utrke, borba za vrijeme utrke i ono najljepše – ulazak u cilj.