SVAKI TRKAČ SVOJU PRIČU NOSI: Mario Sever

Prva Virtualna utrka Međimurja je iza, a na samoj utrci sudjelovalo je 98 trkača iz gotovo cijele Hrvatske. U sljedećih nekoliko članaka predstavit ćemo vam pobjednike Virtualne utrke na temu “Svaki trkač svoju priču nosi”.

Pobjedik utrke na 15 kilometara s vremenom 1:02:40 bio je 46 – godišnji Mario Sever, inače Stručni specijalist kriminalistike, zaposlen u Policijskoj upravi međimurskoj.

Bavite li se kojim sportom?

“Sportaš rekreativac, bavio sam se rukometom, raznim borilačkim sportovima, triatlonac sam, biciklist i naročito trkač. Viši sam sportski trener od 2011. i glavni sam trener u BK “Mura avantura” iz Sv. Martina na Muri, dok sam član AK Međimurje Čakovec”. 

Što Vas je potaknulo i kada ste se počeli baviti trčanjem?

“Pasivnim, odnosno povremenim trčanjem bavim se zadnjih 20 godina, a poticaj mi je bilo fizičko “zapuštanje” i bolovi u potkoljenicama i kada sam shvatio da ne mogu pretrčati 300 metara odlučio sam promijeniti način života. Aktivnim trčanjem bavim se od 2009. godine kada sam i upoznao vrhunsku ekipu iz AK Međimurje predvođenu sadašnjim predsjednikom i mojim velikim prijateljom, njegovim zamjenikom te glavnim trenerom kluba, kao i ostalim aktivnim članovima”. 


Što Vas najviše motivira kod trčanja?

“Prvenstveno pobijediti samoga sebe, a istaknuo bi tu pozitivnu energiju koja se širi na treningu ili na natjecanjima i koja vas tjera da pomičete svoje granice. Još nisam upoznao negativnu osobu koja se bavi trčanjem i onom najžešćem “protivniku” u utrci svako poražen će pružiti ruku i iskreno mu čestitati na uspjehu”.

 
Volite li više rekreacijsko ili natjecateljsko trčanje?

“Više volim rekreacijsko koje opušta, ali svoje čari ima i natjecateljsko kada vas “opere” adrenalin koji iz vas izvlači ono nemoguće. Na kraju bih želio istaknuti da govorimo o najjednostavnijem i najjeftinijem obliku ljudske rekreacije u kojem se kriju mnogi benefiti ljudskog zdravlja, a koji to probaju upoznaju i onaj osjećaj ugode nakon aktivnosti kada naše tijelo počinje lučiti hormone sreće. Mnogima je u početku teško, ali s vremenom postaje lakše i što je u početku jako teško, jednog dana će biti zagrijavanje”.