Tijana i Filip putuju na Europsko prvenstvo

Tri gimnastičarke i šest gimnastičara od 10. do 14. travnja predstavljat će Hrvatsku na još jednom velikom natjecanju. Poljski grad Szczecin domaćin je 8. Europskog prvenstva za žene i muškarce.

Od međimurskih predstavnika Tijana Tkalčec će nastupati u preskoku dok će se Filip Ude natjecati na konju s hvataljkamate u višeboju.

Na Europskom prvenstvu u Szczecinu nastupit će, mogli bismo reći, nikad brojnija Hrvatska reprezentacija. U konkurenciji seniorki Hrvatsku će predstavljati već iskusne gimnastičarke – Tijana Tkalčec i Ana Đerek te mlada Christina Zwicker. Dečke u Poljskoj predvode bivši svjetski prvak Tin Srbić, prošlogodišnji viceprvak Europe Robert Segliman te bivši svjetski, europski i olimpijski viceprvak Filip Ude. Uz njih tu su još i Matija Baron i Jakov Vlahek te Aurel Benović.

Situacija je kod djevojaka više nego jasna. Tijana nastupa na svojoj primarnoj spravi – preskoku, dok će se Ana natjecati na gredi i parteru. Christina je jedina hrvatska gimnastičarka koja će nastupiti u višeboju, odnosno u sve četiri discipline. Djevojke su složne u tome kako u Szczecinu neće biti puno kalkulacija, ali i kako su ovdje doputovale i više nego spremne.

“Pripreme za Europsko prvenstvo započele su Svjetskim kupovima u Bakuu i Dohi, što je bilo zagrijavanje za ono što nam slijedi. Nadam se da ću na natjecanju skokove odraditi najbolje što mogu, a dalje mogu samo čekati. Konkurencija je zaista jaka i svi se ovdje borimo za isto”, otvorena je uoči početka natjecanja Tijana.

U muškom dijelu reprezentacije, prema dobrom starom običaju, najbrojniji su konjaši. Čak četvorici gimnastičara konj s hvataljkama u Szczecinu je glavna (a većini i jedina) sprava.