Tko je razljutio Hantlare?

Jedna od rijetkih utakmica koja se igrala proteklog vikenda bila je ona između Mure i Strahoninca. Nažalost, nakon utakmice ne priča se o sjajnim potezima amaterskih nogometaša, već o ponašanju navijača i delegata utakmice.

“Organizacija utakmica sukladno propozicijama i uputstvu stožera civilne zaštite. Na ulazu mjerena temperatura svih učesnicima utakmice kao i gledateljima. Prije početka utakmice od strane gostujućih navijača bačena jedna petarda. U 7 minuti isti navijači skandiraju MNS p. nogomet ste s. U 20 minuti dimna baklja, u 49 minuti zapaljene baklje i dimne baklje. U 55 min. petarda, u 57 min skandiranje Bacinger tu. nap. se k. u 71 opet MNS p. nog ste s. u 8o min dvije baklje. Golovi postignuti regularno, kazneni udarac u 62 dosuđen opravdano i realiziran, stegovne mjere opravdane. u 10 minuti kod slobodnog udarca gostiju lopta u živom zidu pogađa domaćeg igrača u kaznenom prostoru, sudac ne vidi”, napisao je delegat utakmice.

Riječi delegata se pročitali, a sada u nastavku pročitajte što kažu Hantlari na cijeli incident.

“Incident” kao takav niti ne postoji. Niti jedna dimna ili baklja nije završila u terenu. Na nijednoj utakmici NK Strahoninec. Pirotehniku koristimo zbog podizanja atmosfere prilikom navijanja i kako bi dali vjetar u leđa našoj ekipi, a ne da bi zastrašili protivnika ili iz nekog trećeg razloga. Interesantno je da je baklja nepoželjna samo na nogometnim utakmicama. Kad je Janica skijala nikog nije bilo briga što su se palile baklje u publici. Izgleda da je ovom našem sado-mazo društvu baklja na nogometnoj utakmici trn u peti. Čak i ako ona nikome ne smeta. Što se tiče vrijeđanja MNS i njegovog predstavnika na današnjoj utakmici g. Bacingera, dovoljno je samo pročitati komentare ispod članka portala koji je i izumio ovaj “incident”. P.S. možda bi i MNS mogao prorijediti svoje redove, ako su im redovi puni predstavnika kao g. Bacinger, koji je jednom maloljetniku zaprijetio riječima:”Balavci, imate sreće kaj ste vani. Inače bi dobili svoje”.

Svjedoci smo da na nogometnim susretima ima vulgarnog ponašanja kojima nije mjesto na sportskim terenima. Ovi mladi ljudi iz navijačke skupine “Hantlari” svjesni su svojih grešaka, ali realno gledajući gotovo na svakoj utakmici imamo isti repertoar vrijeđanja i od starijih ljubitelja nogometa na koje nitko ne reagira i može se reći da su “sastavni” dio svakog amaterskog nogometnog susreta.

Sami “Hantlari” postoje da bi navijali za svoj klub, za svoj Strahoninec koji je imao loš ulazak u ligu.

“Nogomet zaista je najvažnija sporedna stvar na svijetu. Navijanje i navijači su sastavna stvar nogometa. Bez navijača nogomet je ništa. Prazne tribine u ovim čudnim vremenima to su dokazale. Ako pratite europske lige, i sami ste mogli vidjeti kako tužno i čemerno izgleda nogomet bez dekora i pjesme publike. Ako pratite hrvatsku ligu to ste odavno mogli vidjeti. Tko veli da Hrvatska ne prednjači u nečem? Pa mi smo prazne stadione imali dok je Drago Ćosić još imao kosu. Klub nam je ovog ljeta katastrofalno krenuo u sezonu. Rasipali smo bodove, ekipa je bila demoralizirana i bili smo pri samom dnu tablice. Dogodila se smjena trenera i igrači su izgledali sve bolje iz kola u kolo. Tu smo mi osjetili da nešto fali. Falila im je bezuvjetna podrška koju im mi dajemo. Bez obzira na rezultat. Dolazimo na utakmice iz čiste ljubavi prema nogometu i prema Strahonincu. Ne radi samopromocije ili iz profita. Želimo vidjeti kako klub raste i možda i preraste ovu ligu. Jer Strahoninec to zaslužuje”, poručuju “Hantlari”.

Sami jučerašnji susret završio je pobjedom Strahoninca 3:0. Dva pogotka psotigao je Japanac Jasuda, a jednog je dodao Erdelja.

Vezana vijest: