Naj pregledanije

Tradicionalno druženje za kraj godine u ŠN Dinamo-Zelenko

Škola nogometa Dinamo – Zelenko održala je tradicionalno završno druženje za kraj godine koja je rezultatski i organizacijski bila iznimno uspješna. Druženju su bili nazočni mali nogometaši, roditelj, treneri, članovi uprave i sponzori.

Pred 240 posjetitelja nazočne je pozdravio predsjednik škole nogometa Miroslav Blažon koji se osvrnuo na rezultate i odrađene aktivnosti u 2018. godini te direktor škole nogometa Dragutin Katalenić koji je u kratko iznio planove za 2019. godinu.

Od rečenoga na skupu valja spomenuti da se škola trenutno natječe sa sedam uzrasnih kategorija (pretpočetnici, početnici, limači, mlađi pioniri, pioniri, stariji pioniri i juniori) te je potrebna jako dobra organizacija kako bi se za vikend odigralo sedam utakmica te odradilo tjedno 20 treninga.

Treninzi se odvijaju  na terenima u Novakovcu i Domašincu, a s obzirom na velik broj aktivnosti tijekom tjedna potrebno je stalno ulaganje u infrastrukturu kako bi ona bila adekvatna te kako bi zadovoljila standarde kvalitetnoga rada a djecom. Trenutno se u Domašincu izvode radovi na izgradnji sportske dvorane, izgradnji novih svlačionica, rekonstrukciji postojećih svlačionica i rekonstrukciji pomoćnoga igrališta, dok je u Novakovcu izvršena adaptacija svlačionica i završena izgradnja sustava navodnjavanja, u realizacija je izrada rasvjete za cijeli teren, a u planu je i izgradnja pomoćnoga terena dimenzije 60 m x 40 m.

Voditelj škole nogometa je Tomica Blažon, dok s djecom radi osam licenciranih trenera, koji su zasigurno svojim znanjem, trudom i angažmanom doprinijeli dobrim rezultatima. To su Gregor Bunc, Antonio Drvoderić, Mihael Lebar, Filip Petak, Luka Jakšić, Zvonimir Radovan, Tomica Blažon i Damir Vugrinec kao trener golmana. Od navedenih trenera dvojica su stekla zvanje trener UEFA B na nogometnoj akademiji, trojica su pri kraju školovanje+a , dok je jedan trener upisan na akademiju.

Od rezultata u 2018. godini valja spomenuti osvojeno 1. mjesto u kvalitetnoj ligi u kategoriji U14 sa svim pobjedama u prvenstvu, osvojeno 1. mjesto u kvalitetnoj ligi u kategoriji U12 te osvojeno 2. mjesto u kvalitetnoj ligi u kategoriji U10, 2. mjesto pionira u Međimurskoj ligi te 3. mjesto početnika u međimurskoj ligi, kao i 2.mjesto kategorije U14 na zimskom prvenstvu Međimurja na mantinele u Atonu i osvojeno 4. mjesto u zimskoj ligi limača. Što se tiče turnira u 2018. godini osvojena su 23 pehara.

Nagrada djeci za dobar rad, uloženi trud i za dobre rezultate je bio ulazak u viši rang natjecanja (međužupanijsku ligu). Samim time je bio prioritet organizaciju škole podići na viši nivo, što navedena liga i iziskuje. Djeca igraju s kvalitetnijim protivnicima što svakako pospješuje njihovom nogometnom sazrijevanju. Trenutni rezultati u navedenoj ligi nisu toliko dobri kao prošlih sezona, pošto djeca isto trebaju proći fazu prilagodbe na jače utakmice, a i sami rezultati nisu prioritet, već je svakako više fokus na napretku djece koji s kvalitetnijim protivnicima može biti samo brži.
Od ostalih stvari iz 2018. godine treba spomenuti organiziranje tradicionalnoga zimskog turnira, organizaciju prvoga po redu kampa GNK Dinama sa trenerima iz škole nogometa GNK Dinamo koji je trajao pet dana na terenima u Domašincu, Novakovcu, Dekanovcu, Gardinovcu i Turčišću. Odlazak djece na treninge u Zagreb u školu nogometa Dinamo, posjet utakmici Dinamo – Inter u Zagrebu. Organizaciju 1. po redu međunarodnoga turnira Vlatko Marković u kategoriji U15 koji je na terenima u Domašincu i Novakovcu okupio osam ekipa (GNK Dinamo, Crvena zvezda, Slaven Belupo, Varaždin, Drava Ptuj, ŠN Sveti Martin i ŠN Dinamo – Zelenko).

Ono što je obilježilo godinu je također i nabavka sportske opreme (dresova i torbi) koju su dobili svi polaznici, a u čijoj nabavci nisu trebali sudjelovati roditelji, pošto je kompletna nabavka financirana sponzorskim donacijama na čemu su im se iz škole iskreno zahvalili. Također zahvale i svim sponzorima koji su na drugi način pomogli radu škole. Isto tako spomenute su i Općina Domašinec i Općina Podturen na velikoj podršci u radu, OŠ Podturen i OŠ Belica kao neizostavni partneri u zimskim mjesecima kada su za treninge neophodne dvorane, kao i roditelji djece bez čije pomoći rad s djecom ne bi ni bio moguć te članovi uprave i volonteri koji bezrezervno troše svoje slobodno vrijeme. Od organizacijskih planova za 2019. godinu uz svakodnevne aktivnosti tu su i organizacija jubilarnoga 10. po redu zimskoga turnira, organizacija 2. kampa GNK Dinamo, organizacija 2. po redu međunarodnoga turnira Vlatko Marković s još renomiranijim sudionicima, organizacija 4. po redu ljetnoga turnira, obilježavanje 10 godina postojanja škole nogometa, organizacija javne tribine na temu prehrane djece i sportaša te pretilosti i mnoštvo drugih akcija.

Želja za 2019. godinu je puno zdravlja i sreće svim malim nogometašima kao i njihovim roditeljima, dobre ocjene u školi, što manje ozljeda i uživanje na nogometnim terenima. Koriste priliku pozvati svu djecu već od 5 godina starosti da se uključe u njihovu nogometnu obitelj. Kontakt 091/4269-640.

izvor: eMedjimurje