Naj pregledanije

Tri generacije da Coste članovi varaždinskog Junajteda

Iako Junajted dolazi iz Varaždina, gotovo uvijek u svojoj ekipi imaju barem jednog Međimurca. U klubu uz seniorsku, već sada su prepoznatljivi po odličnom radu u mlađim kategorijama, gdje također igra nekoliko mladih međimurskih nogometaša.

Porijeklom nije Međimurec, ali od 2006. godine je u gradu Čakovcu. Radi se o Brazilcu Ricardu da Costi koji je kao profesionalni nogometaš 2006. godine došao u Međimurje koje je tada nastupalo u najvišem hrvatskom rangu. Kada jednom dođeš u Međimurje, tu želiš i ostati, a takav slučaj dogodio se i kod Ricarda, koji dan dans živi u našem kraju sa svojom suprugom i troje djece.

Ricardo i njegova dva sina Rian i Raul članovi su varaždinskog Junajteda, a tamo, svaki u svojoj kategoriji postiže značajne rezultate.

“Naš Riki već je nekoliko godina član našeg kluba, a osim svoje virtuoznosti s loptom, pravi je okidač u svlačionici za podizanje dobre atmosfere. A ono što posebno veseli i na što smo iznimno ponosni je činjenica da su njegovi dečki isto tako članovi našeg kluba i jedni od nosioca igre, svaki u svojoj kategoriji. Stariji Rian Ricardo jedan je od najboljih strijelaca Futsalito lige u U-11 uzrastu, a mlađi Raul Evian redovito igra s godinu starijim suigračima i već osvaja medalje, zadnja je s velikog međunarodnog turnira u Jastrebarskom. Bravo momci, čast i zadovoljstvo nam je što branite naše boje”, napisali su Junajtedovci na svojem Facebook profilu.

Osim što nastupaju u Junajtedu, da Coste igraju i veliki nogomet. Tata je član NK Polet Pribislavec, dok Rian i Raul nastupaju za NŠ Međimurje – Čakovec.