Upitnici u zraku! Što ćemo gledati sljedeće sezone?

Zbog svih novih okolnosti, otkazivanja nastavka prvenstva, otežanih uvjeta rada klubova, upitnih izvora financiranja, mnogim klubovima predstoji vrijeme vrlo upitne egzistencije. Stoga 11 međimurskih klubova traži o MNS-a da se napravi reorganizacija koja će klubovima olakšati opstojnost i dati povod i ambiciju za daljnji rad kako nebi došli pred zatvaranje.

“Iako u ovim otežanim uvjetima mnoge odluke iziskuju prilagodbe te ih je nemoguće donijeti u potpunost u skladu s postojećim pravilnicima i propozicijama, odluke se donose kako bi bile što pravednije i pravične (npr. nitko ne ispada iz liga) i u skladu s novim mogućnostima donošenja odluka o sustavu stalni natjecanja zbog novonastale situacije. Isto nam daje mogućnost promjene sustava natjecanja. Stoga mi potpisnici pozivamo rukovodstvo MNS-a da se angažira na reorganizaciji liga, a sve s ciljem olakšavanja teške situacije gotovo svih naših klubova”, piše u inicijativi.

Svojim potpisom zalažemo se sa zaključcima koji su doneseni na sastanku klubova održanog 14.05.2020:
1. Nitko od klubova potpisnika neće se prijaviti za natjecanje u postojećoj 4.NL ČK-VŽ
2. Zahtijevamo od čelništva MNS-a da nam za sezonu 2020./21. omogući natjecanje u ligi u kojoj će sudjelovati međimurski klubovi sadašnje 4.NL ČK-VŽ i vodeći klubovi 1. Županijske lige. Zahtijevamo od MNS-a da nam omogući formiranje ovakve lige. Natjecanje može biti privremenog karaktera zbog novonastale teške situacije. Omogućiti da natjecanje ne bude zatvorenog karaktera i da se prvaku pruži mogućnost napredovanja u viši rang.
3. U sezoni 2020./21. mi potpisnici nećemo pokušavati angažirati igrače drugih klubova potpisnik da prijeđu u naš klub. Transfer igrača između klubova potpisnika moći će se realizirati u slučaju sporazuma između dvaju klubova.

Članak 61 a koji ide u korist klubovima koji su potpisali inicijativu govori:

Klub koji prema Pravilniku o licenciranju klubova opozvana licenca zato jer je prije početka natjecanja odustao od licence igrat će:

a) u jednom stupnju natjecanja nižem od onoga u kojem je igrao prethodne natjecateljske godine ako je odustao od licence najkasnije 30 dana prije početka prvenstva

b) u najnižem stupnju natjecanja ako je odustao od licence u razdoblju kraćem od 30 dana od početka prvenstva

Također, vrlo važna stavka klubova je i činjenica da su 20. studenog 2019. godine imali sastanak svih međimurskih klubova 4 lige s predsjednikom Matom Kljajićem, gdje su mu klubovi ukazali na nezadovoljstvo sa tom ligom. Dogovor je bio da ih razumije, ali da sada ništa ne mogu napraviti jer sustav natjecanja treba promijeniti godinu dana prije. Sada se zakon promijeni i mogu se odmah promijeniti lige. Nezadovoljstvo klubova s 4. NL traje već dugi niz mjeseci, a stav klubova donijet ćemo vam u narednim danima.

Sutra se održava IO MNS-a, a jedna od točaka je i formiranje nove lige.

S inicijativom se slažu: NK Dinamo Palovec, NK Nedelišće, NK Međimurec Dunjkovec-Pretetinec, NK Dinamo Domašinec i NK Omladinac Novo Selo Rok, NK Centrometal Macinec, NK Dubravčan Donja Dubrava, NK Graničar Kotoriba, NK Polet Pribislavec, NK BSK Belica i NK Hodošan.

[yop_poll id=”2″]