Kategorije

Naj pregledanije

[VIDEO] Predstavljamo himne: “Za Čakovec sve i dušu i srce…”

Nova rubrika došla je na naš portal.

Ovog puta predstavljat ćemo vam službene himne od klubova s našeg područja. Mnogo međimurskih klubova, ponajviše nogometnih ima svoju himnu koju su uglazbili.

U prethodna tri članka predstavili smo vam himne NK Galeb Oporovec i MRK Čakovec i NK Rudar, a danas je na red došla himna NK Čakovec, kluba koji nažalost više ne postoji.

Klub je osnovan 1920. godine pod imenom Čakovečki sportski klub. Mijenjao je razna imena, a od 1996. godine nosio je ime NK Čakovec, a 2015. godine pokrenut je postupak da se NK Archea – Čakovec izbriše iz registra udruga.

Čakovec je u najvišem rangu hrvatskog nogometa igrao dvije sezone, a upisao je neke od povijesnih pobjeda.

Bila je to 2000. godina, a naš Čakovec ušao je u elitni rang hrvatskog nogometa. Bilo je veliko slavlje na ulicama grada, a svi su pomalo živjeli za ovaj klub. Igralo se 4. kolo Prve HNL, a Čakovec do onda nije imao pobjedu u prvenstvu. U Čakovec je dolazio Hajduk, a na stadionu je bilo 6 tisuća gledatelja. Hajduk je pao pogocima Mladena Bubeka u 69. i Stjepana Cabana u 81. minuti. Na kraju te sezone Čakovec je završio osmi, a Hajduk je bio prvak.

Također, NK Čakovec bio je prepoznat po svojoj himni koju su nekada pjevušile sve generacije. Prisjetite se poznatih stihova koji su odjekivali na stadionu SRC Mladost.

Sjećate li se koje je godine NK Čakovec po prvi puta ušao u Prvu Hrvatsku nogometnu ligu?  Pamtite li ga onog starog ponosnog ili kao kluba koji se ugasio zbog financija i premalog broja igrača?