Naj pregledanije

[VIDEO] Vito Horvat: Jedan od najtalentiranijih rukometnih vratara u državi

Muški rukometni klub Čakovec široj javnosti poznat je po odličnoj školi rukometa, a plodovi sjajnog rada unutar škole polako dolaze na vidjelo. Jedan od produkata rukometne škole je Vito Horvat, mladi i talentirani vratar koji je svoj debi za seniorsku momčad Čakovca imao s 15 godina.

Vito je rođen 2004. godine, a trenutno pohađa prvi razred Ekonomske i trgovačke škole u Čakovcu. U rukometu je od 2010. godine, a svoje prve rukometne korake je napravio kao igrač. Ipak, 2016. godina bila je prijelomna i Vito je postao vratar, baš kao i njegov otac Ivan, nekadašnji vrhunski golman, a sada predsjednik čakovečkog kluba. Trenutno brani za čak tri klupske kategorije (mlađi kadeti, 2. ekipa i seniorska ekipa).

Vito upija savjete od svog oca Ivana

“Za mene igranje rukometa nije samo rezultat nego i ekipa, razna putovanja, turniri, utakmice, i naravno treninzi na kojima uvijek dajem sve od sebe”, kazao nam je Vito.

Svoj debi za seniorsku selekciju imao je na svoj rođendan (16.3.). Naime, to je bio samo početak njegovog seniorskog staža, a Vito je od tada punopravni član ekipe. Ulaskom Čakovca u drugi rukometni rang, ništa se nije promijenilo i trener Borković od prvog dana priprema računa na talentiranog vratara. Vito dobiva sve više prilika, a on to uzvraća na najbolji mogući način – odličnim obrana koje dižu publiku na noge.

“Moj cilj u rukometu je jednog dana biti dio hrvatske reprezentacije i nastupati u nekom vrhunskom klubu. Najveći uzor u rukometu mi je moj tata koji je isto bio golman, pa mi daje savjete, organizira treninge i gura me naprijed. Od svjetskih golmana mi se najviše sviđa Andreas Palicka.”

Vito je od samoh početaka posvećen radu, a za trenere ima samo riječi hvale.

“Ništa od ovog ne bi bilo moguće bez mojih trenera – Davor Varga, Antonio Anđel, Matija Kraljić i Josip Borković, tako da puno zahvaljujem njima na svom naporu i podršci koju su mi pridonijeli”.

Svojim obrana daje dodatan motiv suigračima

Ako će ovako nastaviti, Vita sigurno čeka velika rukometna karijera, koja će, nadamo se biti bez ozljeda.