Naj pregledanije

Vlado Šola, trener Dubrave:”Čakovec shvaćamo ozbiljno”

Središnji dio Festivala rukometa koji se održava od 16. do 19. svibnja u Poreču, rezerviran je za završne susrete seniorki i seniora u 28. Kupu Hrvatske. Do sada su samo dva ženska i dva muška kluba osvajala hrvatski rukometni Kup. U ženskoj konkurenciji Kup su osvajale Podravka Vegeta i Lokomotiva, dok su u muškoj konkurenciji to bili PPDZagreb i Metković. Podravka i Zagreb su rekorderi po osvojenim naslovima budući da je klub iz Koprivnice Kup osvojio 22puta, dok je Zagreb s druge strane pehar podigao čak 25puta. Pri tome, Podravka je izgubila samo tri finala i to sva od Lokomotive, dok je Zagreb doživio poraz u finalu 2002. godine od Metkovića.

Najveća senzacija u ovogodišnjme kupu su igrači Čakovca koji su do polufinala došla pobjedama nad Prelogom (31:26), KTC-om (33:26), Zametom (32:31) i Rudanom iz Labina (31:29).

U polufinale kupa Hrvatske snage će odmjeriti s Dubravom, momčadi koju s klupe vodi proslavljeni reprezentativni vratar, Vlado Šola.

S obzirom da nam je Čakovec protivnik u polufinalu, očekivanja su jasno da mi to pobijedimo, ali nikako to ne smijemo shvatiti olako.  Zato moramo dati sve od sebe, ozbiljno shvatiti protivnika, odigrati brz rukomet i ključno će biti da shvatimo da je to Kup, kao i da je u Kupu sve moguće. Koristim priliku za pozvati sve ljubitelje rukometa, sve one koji su odrasli uz rukomet i sve one koji vole rukomet da dođu u Poreč na završnicu Kupa i na dane rukometa”, kazao je Šola za službene stranice HRS-a.

Susret Dubrave i Čakovca na rasporedu je u petak od 20 sati. Prije njih, točinje u 18 sati prvi polufinalni susret odigrati će PPD Zagreb i Nexe.

foto: Screenshoot