Naj pregledanije

Završen postupak licenciranja: Međimurje i sljedeće sezone drugoligaš

Hrvatski nogometni savez kao davatelj licence u prvom je stupnju završio Središnji postupak licenciranja klubova za natjecateljsku 2020./21. godinu za Uefina klupska natjecanja, uključujući UEFA Ligu prvakinja, te natjecanje u Prvoj HNL i u Drugoj HNL.

Za dobivanje licence za Uefina klupska natjecanja, natjecanja u Prvoj i Drugoj Hrvatskoj nogometnoj ligi tražitelj licence mora ispunjavati kriterije koji nose oznaku „A“ i „B“ iz pet skupina kriterija, a to su: Sportski, Infrastrukturni, Administracije i stručnog osoblja, Pravni i Financijski.

U Središnjem postupku licenciranja klubova za natjecateljsku 2020./21. godinu primjenjuje se novi Pravilnik o licenciranju klubova HNS-a (HNS-ov Glasnik 53/2019 od 26. studenoga 2019). Osnovna novina ovog Pravilnika je što on sadrži i kriterije za licenciranje ženskih nogometnih klubova, kojima će za sudjelovanje u 2020./21. UEFA Ligi prvakinja biti također potrebna licenca.

Sljedeće sezone u Čakovcu će se ponovno igrati drugoligaški nogomet jer je klub već u prvom krugu ishodio licencu. Također, sami klub mora HNS-u poslati fotografsku dokumentaciju postavljenih sjedalica na stadionu. Također, mora rješiti licence za trenere mlađih kategorija, Antuna Jukića, Nikolu Goričanca i Gordana Golika po početku licenciranje natjecateljske
2020/21. godine.