Naj pregledanije

Želimir Orehovec na čelu Varteksove škole nogometa

Novi voditelj NK Varteks Škole nogometa je Želimir Orehovec, trener seniorske ekipe istoimenog kluba. Orehovec je jedan od najboljih igrača “starog” Varteksa u kojem je u 262 službena nastupa upisao 58 golova u dva navrata – od 1978. do 1985., te ponovo od 1986. do 1989 godine.

S trenerskom karijerom započeo je paralelno s igranjem u Varteksu, gdje je od 1980.-1990. bio trener juniora. Nakon završetka igračke karijere 1991. godine, zanat je kalio na kormilima seniorskih ekipa od prve do četvrte lige. Među klubovima koje je vodio tako se nalaze NK Nafta Lendava, NK Međimurje, NK Varteks (pomoćni trener Ćiri Blaževiću) i NK Zavrč kao prvoligaši. Osim prvoligaša vodio je i klubove druge lige (NK Čakovec, NK Omladinac NSR, NK Budućnost Hodošan), treće lige (NK Sloboda Varaždin, NK Koprivnica i NK Nedelišće), te NK Međimurec Dunjkovec u četvrtoj ligi.

Osim vođenja seniorskih pogona, od 1998. do 2004. godine bio je u Varteksu trener juniora gdje je s generacijom 83./84. osvojio Kvarnersku rivijeru. Za vrijeme treniranja Juniora u Varteksu, pod njegovim kormilom iznjedrilo je mnogo kvalitetnih nogometaša kao što su Mujanović, Benko, Kresinger, Jertec, Pokrivač, Golik, Vukman, Ipša i ostali. Godinu dana bio je voditelj Škole nogometa Međimurje Čakovec, te je tri godine bio u stožeru reprezentacije Hrvatske U-19.

Željko Orehovec posjeduje najvišu trenersku licencu UEFA-PRO, od 2004. godine.

tekst i foto: NK Varteks Škola nogometa