ŽRK Prelog: “Rezultatski smo zadovoljni, ali ostaje žal za plasmanom u ligu više”

Hrvatski rukometni savez je prije dva dana donio odluku kojom se poništavanja natjecanja u svim ligamai kup natjecanja u sezoni 2019./2020., u nadležnosti i organizaciji HRS-a.Svi klubovi zadržavaju u narednoj sezoni 2020./2021. status u onoj ligi kojoj su pripadali na početku sezone 2019./2020., što znači da nema ispadanja iz liga niti plasmana u viši rang natjecanja. Na ovu temu, poslali smo upit predsjednici ŽRK Prelog Petri Gudlin, koja nam je vrlo brzo poslala odgovor na sva naša pitanja.

Odluku HRS-a smatramo razumljivom budući da je zdravlje uvijek na prvom mjestu. Ljudi su različitog stava oko COVID – a, no s obzirom na stanje u svijetu, bolje je stati na loptu i pričekati, nego da se dogode loše posljedice zbog nastavka prvenstva. Nažalost s obzirom na promjene u klubu, klub je odlično funkcionirao, cure su se ujedinile što se vidjelo i kroz rezultate, imali smo priliku za zadržati prvo mjesto u 3. HRL Sjever, što bi nam omogućilo ulazak u dugo priželjkivanu drugu ligu, ali taj cilj će se pokušati ostvariti kroz narednu sezonu.

Sezona je odrađena više nego odlično. Moramo napomenuti kako je došlo do bolje povezanosti cura u klubu, postale su jedna velika klapa na terenu i van terena. Trener Alen Požgaj unio je svježinu u svlačionicu, angažirao se maksimalno u svaki trening, svaku vježbu, što se kasnije i odrazilo na sveukupni rezultat. Užitak ih je bilo gledati i kroz igre, ali i naravno kroz humanitarne akcije, radne akcije prikupljanja dodatnih sredstava za klub. Sve u svemu pohvale svima na angažiranosti u radu kluba.

Čim se smiri malo to stanje oko korone, moramo napraviti i godišnju skupštinu koju nismo uspjeli obaviti. Vrlo vjerojatno će doći do nekih promjena u sastavu uprave kluba. Puno igračica nakon završetka školske godine odlazi na fakultet, pa moramo sjesti s njima da vidimo s kojim brojem igračica ćemo raspolagati. Imali smo u planu napraviti turnir nakon kraja prvenstva,  otvoriti školu rukometa, da se privuče što veći broj cura da se bave rukometom, ali sada ćemo morati planove posložiti kako će nam stanje u državi dopuštati.  Nadamo se da ćemo uspjeti ostvariti svoje ciljeve

Što se tiče planova, naravno nastojimo ostvariti što bolje rezultate i krenuti korak dalje. Teško je sada nešto planirati kad niti sami ne znamo hoće li biti mogućnosti treniranja, odigravanja utakmica. Ali ukoliko budu mogućnosti, težit ćemo da se privuče što veći broj cura, da napravimo još jednu generaciju igračica jer nam postoji “rupa” između djevojčica 2008. i seniorki.

I za kraj Uprava ŽRK Prelog zahvalila bi se svim navijačicama i navijačima koji su pratili ŽRK Prelog, bili uz njih, sponzorima kluba, kao i trenerima Žegarec Božidaru  i Požgaj Alenu koji su marljivo radili u klubu i ostvarivali odlične rezultate, te svima koji su na bilo koji način pomogli u radu kluba, i naravno i Vama Međimurskoj Sportskoj Mreži koji ste nam pomogli u promoviranju rada kluba.