ŽRK Prelog: Uz promjene u trenerskom i igračkom kadru do što boljeg plasmana

Ženski rukometi klub Prelog bio je aktivan u vremenu kada nije bilo sportskih aktivnosti te sami klub ulazi spreman u novu sezonu.

Što se tiče igračkog kadra seniorskog sastava, klub broji 22 igračice koje konkuriraju za sastav.

U ekipu su se priključile nove igračice, Tena Horvat i Željka Marić koje su bile članice nekadašnjeg ŽRK Čakovca, a uz njih pristigla je Ana Trstenjak Naranđa koja bi svojim iskustvom mogla pomoći ekipi za ostvarenje što boljeg rezultata. Iz Ludbrega im se priključila Marta Frančić i u klub se vratila se nekadašnja igračica ŽRK Preloga Maja Martinčević koja će biti veliko pojačanje za naš klub.

Uz njih standardne igračice su: Dora Lipić, Ana Hošnjak, Daria Poljaković, Ema Kos, Eva Glavina, Ivana Herenčić, Melania Koštarić, Lara Božek, Maja Cerovec, Melani Koprek, Mirela Pintarić, Nela Hančić, Rea Rođak, Tatjana Hajdinjak, Nika Sraka, Lara Obadić, Petra Gudlin i Tonka Hozjak koja je trenutno ozljeđena, te joj ekipa želi brz povratak na sportske terene. Viktorija Gašparić i Patricia Pavlic otišle su na fakultet, te vjerojatno ove sezone neće biti u sastavu kluba.

U trenerskom kadru također je došlo do promjena, došlo je do promjene. Alen Požgaj otišao je u redove ŽRK Koke, te ga je naslijedio također ludbreški trener Darko Jagić. Trenira se tri puta tjedno, utorkom , četvrtkom i petkom.

Budući da se igra dvokružno, jer u ligi ima samo 5 ekipa, to zahtjeva duple troškove za klub. Financijska situacija nije baš sjajna, te bi im dobro došao neki sponzor koji bi pomogao u radu kluba, uz potporu Grada Preloga i Zajednice športskih udruga grada Preloga, te Zajednice sportskih saveza i udruga Međimurske županije.

Mlađe igračice trenira Božidar Žegarac, a to su djevojčice 2008. godište i mlađe.

ŽRK Prelog imao je mogućnost plasiranja u II. HRL, no nažalost korona je spriječila klub u tom naumu. Svakodnevno su cure napeto isčekivale kad će krenuti pripreme. Zabrana treniranja u dvoranama, dodatno je utjecala na odvijanje treninga, te su relativno kasno krenule s pripremama, 22. rujna 2020. godine, dok im sezona počinje 24./25. listopada i ŽRK Prelog igra svoju prvu utakmicu na domaćem terenu protiv ekipe ŽRK Radnik iz Križevca.

Ciljevi kluba su naravno ostvariti što bolji plasman u 3. HRL sjever za žene, promovirati ženski rukomet u samom Gradu, te privući još više igračica u klub, kao i samih navijača da bodre rukometašice tijekom cijelog  prvenstva.

Ovim putem pozivaju igračice rođene 2008. i mlađe, da se priključe treninzima rukometa koje predvodi Božidar Žegarac. Svi koji žele trenirati mogu im se javiti na telefon 099/ 737 83 06, ili pak na stranice facebooka od ŽRK PRELOG.